Miere de Manuka. De unde poti sa comanzi cel mai puternic antibiotic natural ?

miere-de-manuka-pareriIn  Noua Zeelanda exista un arbust numit Manuka (vezi foto alaturat) ale carui flori detin un parfum proaspat si imbietor. Albinele culeg nectarul din aceste flori parfumate si prepara o miere de culoare portocaliu-opac. Gustul este usor caramelizat, de eucalipt. Arbustul Manuka, denumit stiintific Leptospermum scoparium este foarte apreciat pentru florile sale pretioase din care se obtine renumita Miere de Manuka. Citind in continuare vei descoperi ca pretul este justificat. De asemenea recomandam sa citesti si recenziile oferite la Miere Manuka pe farmaciile puse in link.

Miere de Manuka dispune de o gama larga de beneficii. In tara de origine are proprietati recunoscute in cazuri fungice, bacteriene, virale, insa si pentru un important rol in cosmetica. Ca si uz intern, Miere de Manuka se recomanda in cazurile de febra, sinuzita, arsuri la stomac, dureri in gat, astm, tenie, gastroenterita. Miere de Manuka ataca chiar si bacteria Helicobacter pylori, principala cauza de dezvoltare a ulcerelor stomacale.

In uz extern, Miere Manuka poate fi utilizata pentru plagi chirurgicale si infectate. Se mai poate intrebuinta in cazul arsurilor de gradul I si II, leziuni, eczeme, psoriazis, herpes sau muscaturi de insecte. Rolul important in cosmetica despre care vorbeam, este ca Miere de Manuka are efecte benefice in cazul ridurilor, acneelor si a parului uscat. Pretul difera in cazul Miere de Manuka in functie de MGO, caracteristica pe care o vei afla in continuare.

 

 

Miere de Manuka forum. Descopera ce inseamna caracteristica MGO !

miere-de-manuka-pretUMF (unique manuka factor) insemnand factorul unic al mierii de Manuka, indica puterea bacteriana. Miere de Manuka cu UMF 10+ este folosit in uz farmaceutic. Cea aflata in intervalul UMF 15+ si 25+ se utilizeaza in marile spitale din Noua Zeelanda, Australia, Franta, Marea Britanie, Japonia. MGO este factorul unic, ce indica puterea antibacteriana a Mierii de Manuka. Trebuie sa tii cont sa cumperi exact Miere Manuka cu MGO potrivit cazului tau.

MGO 100+ reprezinta un nivel de intretinere, ideal pentru sustinerea sistemului imunitar. Aici pot fi tratate afectiunile usoare precum raceala, dureri in gat). MGO 250+ denumit si nivelul util se utilizeaza in cazul infectiilor cu microorganisme bacteriene, dar si in cazuri fungice. Recomandarea in aceste cazuri este de 3-4 lingurite de Miere de Manuka pe zi.

MGO 400 + nivelul superior, recomandat in cazurile in care exista afectiuni acute sau cronice, tratate anterior dar inca reprezinta rezistenta sporita la tratamentul in curs. MGO 550+ este considerat si nivelul maxim de activitate. Recomandarea utilizarii Miere Manuka MGO 550+ este doar in cazurile in care infectiile se dovedesc a fi foarte rezistente. ATENTIE! Utilizarea unui MGO mai mare decat cel necesar afectiunii poate duce la efecte adverse sau la sensibilizarea organismului.

 

Miere de Manuka pareri. Cu ce difera aceasta miere in comparatie cu altele ?

Este important de stiut ca puterile produsului Miere de Manuka este de pana la 50 de ori mai mare decat a antibioticelor obisnuite. Miere de Manuka poate distruge bacterii precum Staphylococcus aureus sau MRSA. In general in miere se regaseste enzima glucoza oxidaza ce se face responsabila de producere de peroxid de hidrogen. Aceasta este o molecula cu o eficienta puternica, demonstrata in studiile de laborator. Din pacate, atunci cand aceasta molecula se distruge cand intra in contact cu fluidele corporale, lumina si caldura.

miere-de-manuka-contraindicatii

MGO (metilglioxalul) este o alta enzima existenta in miere si spre in comparatie cu enzima glucoza oxidaza, aceasta nu produce peroxid de hidrogen. Avantajul acesteia este ca rezista la caldura, lumina si are efect antibacterian rapid. In mierea obisnuita metilglioxalul este prezent in cantitati foarte mici (20-50 mg/kg). In Miere de Manuka aceasta se gaseste in cantitati mult mai mari, MGO 100+ reprezinta 100mg/kg de metilglioxal, iar MGO 550+ reprezinta 550 mg/kg.

Miere de Manuka nu este recomandata copiilor sub 12 luni (1 an). In caz de uz intern, se adminstreaza 2-3 lingurite pe zi, dimineata si seara inainte de masa. La uz extern Miere Manuka trebuie aplicata direct pe piele si se protejeaza zona cu ajutorul unei comprese. Atunci cand alegi Miere de Manuka pentru uz cosmetic trebuie sa o folosesti ca ingredient pentru masti cosmetice pentru fata si par.

 

Miere de Manuka pret. Informatii de final despre mierea originala !

miere-de-manuka-forumProf. Dr. Molan si Prof. Thomas Henle (Universitatea Tehnica din Dresden, Germania) declara ca masurarea nivelului de MGO din Miere de Manuka reprezinta un standard esential pentru a putea identifica concentratia acesteia. 20 de ani de cercetari stau in spatele “simplului” fapt ca Miere de Manuka detine o puternica activitate antibacteriana ce nu a fost gasit niciodata in niciun alt tip de miere existent. Chiar si Dr. Molan care este biochimist la Universitatea Waikato din Noua Zeelanda marturiseste ca Miere de Manuka este cea mai puternica.

UMF (Unique Manuka Factor) este calitatea speciala stabila care nu isi pierde absolut deloc din putere nici macar atunci cand este expusa la lumina sau la soare. Chiar si diluata in apa Miere de Manuka isi pastreaza UMF-ul intact. Asa cum iti prezentam la inceputul acestui articol, UMF 10+ este utilizat in farmacii, pe cand Miere de Manuka cu intervalul de UMF intre 15+ si 25+ este utilizat in spitalele mari din tari importante si dezvoltate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Solve : *
24 + 27 =